Aukstā zupa

soup

Aukstā zupa ir viens no tiem ēdieniem, kas mūs iepriecina un uzmundrina iestājoties vasarai. Ir pieņemts stereotips, ka aukstā zupa ir vasaras ēdiens un to ēd, kad ir karsts. Mēs piedāvājam lauzt šo stereotipu un gatavot to ne tikai vasarā, bet arī citos gadalaikos, kā piemēram, tagad – pavasarī!

Aukstā zupa, piemēram, biešu satur daudz vitamīnus, kas nepieciešami mūsu organismam pavasarī, kad organisms ir pēc ziemas novārdzis un noguris. Šī zupa lieliski piemērota tiem, kas nevēlas ēst smagu ēdienu, vēlas ieturēt diētu vai arī ir tāds darba režīms, kad sanāk ēst vēlu vakarā. Ideja – iepriekšējā dienā pagatavo vairākas porcijas šīs zupas, lai vakarā, atnākot mājās, varētu tikai iesmelt kausiņu katlā un vakariņas būtu gatavas – tiks ietaupīts ne vien laiks, bet arī nauda (aukstās zupas izmaksas patiesi ir nelielas), kā arī saglabāsies viegluma sajūta organismā pirms nakts. Kāda ir aukstās zupas recepte?

Kas nepieciešams:

300 gr vārītas bietes

500 ml kefīrs

300 ml ūdens

2 cieti novārītas olas

Pusē garā gurķa

6 mazi redīsi vai 4 palielāki

Dilles un lociņi – daudzums pēc vēlēšanās

1 tējkarote sinepes

Kā pagatavot:

Ņem lielu katlu, sarīvē bietes, sarīvē gurķi un redīsus, pievieno kefīru un ūdeni – ūdeni var liet klāt pēc vēlēšanās, jo citiem pie sirds iet biezākas konsistences zupa, citiem – šķidrākas. Pievieno tējkaroti sinepes, sagriež zaļumus un pārkaisa pirms pasniedz. Arī olu pārgriež četrās daļās un ieliek zupas virspusē pirms pasniegšanas. Labu apetīti!

   Share

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *